Regio

Altea
Aan de voet van het Sierra de Berniagebergte is het oude Altea tegen een heuvel gebouwd met fier boven de huizen uitprijkend de karakteristieke parochiekerk met blauw-wit betegelde koepel. Een bekend herkenningspunt in het landschap.

Wandelend door de stijle smalle, met keien geplaveide straatjes en langs de blauwe en witte gevels, wordt u getracteerd op de meest pittoreske doorkijkjes in steegjes en op zee.

De stijgende weggetjes leiden uiteindelijk naar het kerkplein van de Virgen del Consuelo-kerk, waar in de zomermaanden kunstenaars bijeenkomen om hun werk te tonen.

Nabij dit pleintje is een werkelijk spectaculair uitzichtpunt wat u niet mag missen.

Aan de voet van de stad ligt een lange promenade met gezellige terrasjes, restaurants en bars en de winkelstraat Avenida del Rey Jaime I.

Elke namiddag wordt in de haven van Altea versgevangen vis verkocht.

Altea heeft zo'n 6 kilometer strand, afwisselend rots- en kiezelstranden. Het bezienswaardige Guadalest (24 km) is te bereiken via het typische bergdorp Callosa d'En Sarrià, en is gebouwd tegen de rotsen aan een stuwmeer.

Moraira
Moraira is nu tevens een toeristisch stadje met vele gezellige pleintjes, terrasjes, barretjes en (uiteraard) heerlijke visrestaurantjes, maar ook historische gebouwen.

De Spaanse sfeer is hier goed te proeven:bezoek maar eens het oude kasteel van Moraira en de uitkijktoren die vroeger ter bescherming tegen zeerovers diende. En de imposante jachthaven, beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira. Bij de visafslag haalt u s'ochtends uw eigen verse vis.

Calpe
De Peñón de Ifach, wat 'noorden' betekent in de taal van de Fenicië rs, is één van de voornaamste symbolen van Calpe en bijgevolg ook van de Costa Blanca. Het is de hoogste klifrots in het Middellands Zeegebied en het deelt de kustlijn van Calpe in twee. De 332 meter hoge kalkrots dringt 1 km ver tot in zee door en is een spectaculair geologisch verschijnsel op zich.

Altea

Pittoreske Centrum

Moraira

Peñón de Ifach